Zwanger gefeliciteerd!

Een zwangerschap en de voorbereidingen voor de geboorte van uw kind zijn heel bijzonder. In uw lichaam wordt ineens plaats gemaakt voor twee. Over een aantal maanden zal uw leven totaal veranderen vanwege dit nieuwe kleine wereldwonder. Kraamzorg zorgt ervoor dat deze overgang aangenaam verloopt. Bent u op zoek naar persoonlijke zorg afgestemd op uw situatie? Kies dan voor Helga Rikken kraamzorg!
Ik streef ernaar de kraamzorg zo passend mogelijk voor iedere gezinssituatie te maken.


Waarom juist Helga Rikken kraamzorg?
• U kunt altijd terecht voor uw vragen.
• U kunt bij mij terecht ongeacht welke zorgverzekeraar u heeft.
• Borstvoeding gecertificeerd.
• Niet alleen oog voor moeder en kind maar zeker ook voor de rest van het gezin.
• Een zeer professionele kraamzorg waarin zorg op maat vooraan staat.
• Ik ben bekend met Dunstan babytaal een manier om al heel snel in te kunnen spelen op de behoefte van uw kindje.
• Babymassage ik leer u graag wat massage technieken.
• De intake wordt door mij persoonlijk gedaan zodat we op voorhand kennis met elkaar kunnen maken.

Uren kraamzorg
Standaard heeft u recht op 49 uur kraamzorg. De verdeling van de uren is wettelijk vastgelegd. Als er meer zorguren nodig zijn, kan dat in overleg met de huisarts en/of verloskundige vaak geïndiceerd worden . Regel snel uw kraamzorg. Wanneer u bij mij ingeschreven staat zal ik dat snel schriftelijk aan u bevestigen.

Intake
Na uw inschrijving maak ik in de zevende maand van uw zwangerschap een afspraak om bij u langs te komen . In dit gesprek kan ik mezelf aan u voorstellen en alle bijzonderheden over uw situatie in kaart brengen. Samen kijken we of u alle benodigde spullen in huis heeft. De zorgtaken van de kraamverzorgster en uw wensen worden dan in kaart gebracht. Zo weten we wat we van elkaar kunnen verwachten.

De geboorte
Ik kan assisteren bij uw thuisbevalling en zorg samen met de verloskundige voor een professionele en gemoedelijke sfeer tijdens uw thuisbevalling. Nadat u bevallen bent help ik u bij het douchen en zorg dat uw kindje schoon en aangekleed bij uw in de armen ligt. Ook de kraamkamer Als u in het ziekenhuis bevalt, kom ik zodra u weer thuis bent.

Mijn werkgebied
Brabant, Gelderland en noord Limburg